Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Iparművészeti tagozat

XVI. BOT - Belsőépítészek Országos Találkozója, 2012.

XVI. BOT - Belsőépítészek Országos Találkozója, 2012


2012. szeptember 14-15-16 között kerül megrendezésre a MAOE Belsőépítész Választmány szervezésében, a XVI. zsennyei BOT (Belsőépítészek Országos Találkozója) konferencia, „HATÁRHELYZET-HATÁRESETEK” mottóval.

A mottó többféle jelentés tartalmából csak néhányat ízelítőül:

HATÁRHELYZET volt akkor is amikor eleink díszítő jellegű tevékenysége fokozatosan a funkcionalizmus irányába mozdult el. Erről szól az ART DECO és MODERNIZMUS című lakásművészeti kiállítás is, mely még konferenciánk idején is látogatható lesz az Iparművészeti Múzeumban, s a szimpózium egyik fő vezérfonalául szolgál hiteles történeti hátterével.

HATÁRHELYZET-ben volt (van) a szakma akkor is amikor az egyébként szükségszerű építészeti alapképzés úgy kapott primátust, hogy a hajdani főtanszak és az által kibocsájtott diploma és ami a legdöbbenetesebb, a szakmai lajstrom sem tartalmazza a belsőépítész elnevezést. Másrészt jelentős azoknak a köre, akik a belsőépítészettel határos művészeti területeken fejtik ki tevékenységüket, mint például azok, akik a majd’ két évtizedig szüneteltetett díszlettervező oktatás hiányában választották ezt a képzést.

HATÁRHELYZET-hez értünk most is, mert két új helyen megindul a felsőfokú belsőépítész képzés, s megfelelő jogosultságunk lesz a szakmagyakorláshoz és feltehetően eltűnik az alanyi jogú művészetgyakorlás a jelentősebb volumenű állami beruházások esetében. 

Az előadásokról készül videó felvételek megtekinthetők az alábbi linken: http://termuves.hu/?q=hu/iras/zsennyei-bot-2012