Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Pályázatok

A MAOE Fotóművészeti Tagozatának "Kölcsönhatások" című pályázati kiírása tagjai részére

A MAOE Fotóművészeti Tagozatának
Kölcsönhatások / Interactions
című kiállítási felhívása

Wikipédia: „A kölcsönhatás olyan hatás, amikor két vagy több objektum hat egymásra. A kétirányúság nagyon fontos eleme a kölcsönhatásnak, ellentétben az egyirányú kauzális hatással. Sok egyszerű kölcsönhatás meglepő új jelenséghez vezethet. A különböző tudományokban a kölcsönhatás testreszabott jelentéssel bír.

A tudományokon kívül ez lehet bármiféle kommunikáció, például két ember beszélgetése egymással, két alkotás egymásra hatása, amely valamiféle komplex (összetett) hatást hoz létre”.

A művészeti ágak noha önálló, saját jelentőséggel és megítéléssel bírnak, mindig is szívesen sokszorozták meg egymással szövetkezve kívánt hatásukat. Ezúttal arra szövetkezünk, hogy a kortárs magyar irodalom és a fotográfia egy-egy alkotását hozzuk valami komplex egésszé, úgy, hogy az alkotások egymásra gyakorolt hatása, (kölcsönhatása), legyen az alap.

Olyan alkotásokat várunk tehát a Fotóművészeti Tagozat tagjaitól, ahol vagy egy meglévő, kortárs (tehát ma élő és alkotó szerző) magyar irodalmi idézete, versrészlete a kiindulópont, vagy épp fordítva, egy képhez, íródik pár sor, gondolat.A pályázaton kiválasztott alkotások is együtt, tehát a képek a szöveggel együttesen szerepelnek a majdani megvalósuló kiállításon.

Ezt az anyagot 2018. áprilisában fogjuk kiállítani a Klebelsberg Kultúrkúriában, a Budapesti Fotófesztivál és a Költészet Napja keretében is.

Jelentkezni az egyesulet.maoe@alkotok.hu címen tudtok, a tárgy rovatba légyszíves írjátok bele: Kölcsönhatások.
Felhívjuk a kedves kollégák figyelmét, hogy a kiállításon csak rendezett MAOE tagdíjjal rendelkező tagjaink vehetnek részt.

Jelentkezési határidő: 2017. december. 31.


 

A Fotóművészeti Tagozat Vezetősége