Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete

Ügyfélszolgálat:
1055 Budapest,
Falk Miksa u. 30. fsz. 21.kapucsengő

Postacímünk:
1363 Budapest, Pf. 45.

MAOE Titkársága:
Telefon: 06-1/311-2479

Egyesületünk az adó- és jogi tanácsadást, tagjaink részére 2011. július hónaptól térítés ellenében (5000 Ft+Áfa/30perc) tudja biztosítani. Időpont egyeztetés és bejelentkezés a MAOE Titkárságán. Részletes elérhetőség

Pályázatok

A MAOE Fotóművészeti Tagozatának "Minimál 1x-2x" című pályázati kiírása tagjai részére

A MAOE Fotóművészeti Tagozatának

Minimál 1x-2x
című pályázati felhívása


Általános meghatározás:
A minimalizmus több modern művészeti irányzat (zenei, építészeti, formatervezési, egyéb) összefoglaló neve, amik közös jellemzője, hogy műveiket a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal igyekeznek létrehozni. A formák és a színek letisztultak, egyszerűek, amiből a stílusirányzat neve is ered.
Modern művészeti irányzatként az 1960-as, 1970-es évek Amerikájában alakult ki, virágkora is ekkorra tehető.
A minimalizmus hívei abból az alapfeltevésből indultak és indulnak ki, hogy a kevesebb többet jelent, és hogy a geometriai forma közös tapasztalaton alapul.

Az egyre bonyolultabbá, élhetetlenebbé váló, rohanó világban van-e időnk megállni a bennünket körülvevő világ apró, sokszor hétköznapi kis csodái felett?
 Észrevesszük-e ezeket egyáltalán? A fotográfia az egyik legegyszerűbb és talán a legalkalmasabb megközelítés a minimalista témák megörökítésére. Különösen a mobiltelefon, ami a közeli felvételi távolság és a viszonylag nagy látószög, és a gyors helyzetbe hozás miatt nagyszerű minimál fotóeszköz.
Innen a projekt címe is. Az egyszeres jelenti a minden egyéb fotográfiai eszközt, a kétszeres pedig a méretében is minimál mobiltelefont. Természetesen ebben a projektben nem feltétel a képek mobiltelefonnal való készítése, az eszköz itt sem determináló, egyedül a végeredmény.

Készítsetek tehát nagyszerű minimalista képeket! Kevés tónus, kevés szín, kevés forma, az egyszerűségre törekedjetek, találjátok meg a felvezető szövegben rejlő lényeget: tegyétek az egyszerűt nagyszerűvé az érzékeny szemetekkel és a fotográfiai találékonyságotokkal.

Jelentkezni az egyesulet.maoe@alkotok.hu címen tudtok, az email címeként a tárgy rovatba kérjük a pályázat címét írjátok bele: Minimál 1x-2x

Felhívjuk a kedves kollégák figyelmét, hogy a kiállításon csak rendezett MAOE tagdíjjal rendelkező tagjaink vehetnek részt.

Jelentkezési határidő: 2018. január 31.
                                                                           


                            A Fotóművészeti Tagozat Vezetősége