Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete

Ügyfélszolgálat:
1055 Budapest,
Falk Miksa u. 30. fsz. 21.kapucsengő

Postacímünk:
1363 Budapest, Pf. 45.

MAOE Titkársága:
Telefon: 06-1/311-2479

Egyesületünk az adó- és jogi tanácsadást, tagjaink részére 2011. július hónaptól térítés ellenében (5000 Ft+Áfa/30perc) tudja biztosítani. Időpont egyeztetés és bejelentkezés a MAOE Titkárságán. Részletes elérhetőség

Pályázatok

Hódmezővásárhelyi műteremre írt ki pályázatot a MANK

A művészgeneráció kibontakozását segítő Hódmezővásárhelyi Művésztelep Szalay Ferencről elnevezett műtermének három évre szóló bérletére ír ki pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázatokat postai úton kell megküldeni 2021. február 12-ig.

A 2016-ban felújított Hódmezővásárhelyi Művésztelep közös előtérrel, közösségi kiállítótérrel, terasszal és belső udvarral rendelkezik, amelyek az ott alkotó művészek számára a többi művész munkájának megzavarása nélkül használhatók. A Művésztelepen a Szalay Ferenc-műterem alapterülete 48,6 m2, egyénileg vagy maximum két fős alkotóközösség részére pályázható minden olyan képzőművész számára, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és regisztrált tagja a Magyar Mecénás Programnak. A műterem kialakításából adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmas, de a művészeti ágra vonatkozó megkötést a felhívás nem tartalmaz. Ugyanakkor a műterem átalakítására nincs lehetőség, a pályázóknak figyelembe kell venniük a műterem adottságait.

A pályázati adatlapot, a kiállítási jegyzéket tartalmazó szakmai önéletrajzot, a hároméves időtartamra tervezett munkatervet és az eddigi művészeti tevékenységet összefoglaló portfóliót 2021. február 12-ig kell megküldeni postai úton, zárt borítékban a MANK Nonprofit Kft. címére (2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.). A borítékra kérjük, írják rá: Hódmezővásárhelyi Művésztelep Pályázat.

A Hódmezővásárhelyi Művésztelep fennállása – az 1966-os megnyitása – óta több művészgeneráció kibontakozását segítette elő, itt kezdte pályáját többek között Szalay Ferenc, Fejér Csaba, Fodor József, Csikós András, Erdős Péter, Hézső Ferenc, Tuza László, Samu Katalin, Lantos Györgyi, Máté István, Návay Sándor, Zoltai Attila, Rományi László és Sándor Eszter annak 1966-os megnyitása óta.


A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok elérhetőek a www.alkotomuveszet.hu oldalon.
 

Bármilyen kérdéssel bátran forduljanak Petri Anikóhoz az alábbi elérhetőségek egyikén:

Petri Anikó

Projekt és Marketing Manager

MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

+36 20 291 0707

www.alkotomuveszet.hu