Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Magyar Alkotóművészek Háza

Pályázatok

XVII. Táblaképfestészeti Biennálé felhívás

A szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a REÖK országos képzőművészeti találkozója. Idén 2018. június 7 - július 7. között rendezzük meg a se-regszemlét. A kiállítás a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, szakértő zsűri által kiválasztott művek bemutatá-sával.
AZ IDEI ÉVBEN VÁLTOZIK A ZSŰRIZÉS KORÁBBAN MEGSZOKOTT MÓDJA.
AZ ALKOTÁSOKRÓL NAGY MÉRETŰ, NAGY FELBONTÁSÚ FOTÓKAT VÁRUNK A WWW.REOK.HU WEBOLDALBA ÉPÍTETT JELENTKEZÉSI FELÜLETEN.
AZ ALKOTÓ ÉS A CÍM MELLETT KÉRJÜK MEGJELÖLNI AZ ALKOTÁS MÉRETÉT, AZ ALKALMAZOTT TECHNIKÁT, KÉSZÍTÉSÉNEK ÉVÉT ÉS BIZTOSÍTÁSI ÉRTÉKÉT. ENNEK HATÁRIDEJE: 2018. ÁPRILIS 22., VASÁRNAP, ÉJFÉL.
A REGISZTRÁLT ALKOTÁSOK VÁLOGATÁSÁT EZEN A RENDSZEREN KERESZTÜL VÉGZI A SZAKMAI ZSŰRI.  

Beadási feltételek: Olyan, kiállításra kész alkotások, amelyeket lehetőleg országos tárla-ton még nem mutattak be. Önálló festményekből 2 darab, sorozatból 1 (legfeljebb 3 da-rabból álló). A sorozatokat a zsűri megbonthatja. Minden egyes alkotást és a sorozatok darabjait külön kell regisztrálni a jelentkezésnél! Utóbbi esetében megjelölve az alkotás címénél, hogy sorozatról van szó. (Pl. 1/1, 1/2, 1/3 - ahol az 1/ a sorozatot jelöli, az 1, 2, 3 pedig a sorozat darabjainak sorszámát.) Kérjük, az elmúlt két évben készült alkotást szí-veskedjenek beadni! A művek biztonsága és épsége érdekében postai úton ne adjanak be művek!
A kiállításra beválogatott alkotások végleges listáját 2018. május 7-én, hétfőn
a www.reok.hu weboldalon tekinthetik meg.

A beválogatott művek begyűjtésének helye és ideje:
BUDAPESTEN: 2018. május 15. (kedd), 10-15 óráig
a Budapest Galériában, 1036 Budapest, Lajos utca 158.
SZEGEDEN: 2018. május 16. (szerda), 10-16 óráig
a REÖK-ben, a Magyar Ede tér 2. szám alatt.

Az átvétel feltétele: kérjük, a műveket szállításra előkészített csomagolással adják le, valamint a csomagoláson és a műveken is legyenek feltüntetve a következő adatok:
•    alkotó (név, cím)
•    mű címe
Hiányzó adatok esetén nem áll módunkban átvenni az alkotásokat!

A kiállítás végén a kiállított műtárgyak visszaadása:
Budapesten: 2018. július 13. (péntek), 10-15 óráig // Budapest Galéria
Szegeden: 2018. július 16. (hétfő), 10-16 óráig // REÖK Szeged

Kérjük a határidők betartását, az el nem vitt munkákat 60 napig őrizzük meg, ha ez idő elteltével a tulajdonos nem jelentkezik, az alkotásokat értékesítjük.
A tárlat anyagát várhatóan kétnyelvű, digitális katalógus reprezentálja majd, az ünnepélyes megnyitón pedig értékes díjak átadását tervezzük.
Bízunk abban, hogy részvételével segíti a XVII. Táblaképfestészeti Biennálé sikeres meg-valósítását! Várjuk műveit, melyek megalkotásához jó munkát kívánunk!

Szeged, 2018. március 28.

REÖK
Szeged